Taller de memòria

a

Un exercici de memòria: Mira atentament aquesta imatge i memoritza els noms

CARES NOM

Ens acaben de presentar una colla d’amics.  Seriem capaços de recordar el seu nom si ens els tornem a trobar en una altra ocasió?.

Mira bé les imatges i intenta memoritzar el nom de cada un d’ells. A continuació, mira la imatge de sota i intenta recordar com es diu cada persona.

 

CARES NO NOM

QUAN EL CERVELL ES FA GRAN

ImatgeDes de que naixem, el nostre cervell  va creixent i  fabricant neurones fins pels volts dels vint-i-cinc anys. Però arriba  un moment en que les neurones no tan sols deixen de néixer sino que comencen a morir progressivament fins al final de la nostra vida.  Es tracta d’un procés sa i natural en el qual no es comencen a notar els efectes fins a la vellesa. Una persona gran, processa més lentament la informació, té dificultats en recordar alguns fets recents, planifica i estructura el pensament amb menys agilitat, però res de tot això li impedeix mantenir una bona activitat mental.

Les neurones, tenen un gran defecte que no té cap altra cèl·lula del nostre cos: Un cop moren, ja no es regeneren. Però existeix una capacitat anomenada Neuroplasticitat per la qual s’estableixen noves connexions entre les neurones que es mantenen actives. D’aquesta manera la informació pot seguir circulant per els circuits neuronals del nostre cervell.

Quan es recomana exercitar la ment, és precisament per estimular la capacitat de neuroplasticitat. Llegir, fer puzles, passatemps o  jocs de memòria i tenir una vida socialment activa  son algunes de les activitats que ajuden a alentir els efectes de l’envelliment del cervell. Del que es tracta és de no donar-li anys a la vida sino vida als anys.