Relats del taller de memòria

RELAT1

Jo d´escriure no en sé gaire i d´imaginació en tinc poca, però intentaré escriure aquesta petita historia.

El meu net petit té quatre anys. Els seus pares el van anar a buscar a Russia, a una ciutat quasi tocant el mar del Japó, on la temperatura d´aquell mes de març era de 30 graus sota zero.

És molt bellugat, no para mai, però també és molt espavilat, tot ho sap. Sembla un vell.

Li encanten els taps de cava, les xapes i els morrions. També la música i els discos de vinil i els cds. Quan van fer sardanes l´estiu passat a posar-se a ballar. No li fa vergonya res. Els avis, que som el meu home i jo, ens alegra la vida, i estem molt content de tenir-lo amb nosaltres.

RELAT2

Hoy día de San Jordi, quiero explicar que yo tengo en mi casa un Sant Jordi particular, pues sin caballo ni lanza el dragón hemos vencido, a la princesa muchas cosas le han pasado, pero  con su Sant Jordi a su lado todo vencerá y que feliz me siento cuando la princesa ve venir al vencedor con una rosa en la mano, ya ha vencido al dragón y desde entonces todas somos princesas y tenemos flor.

RELAT3

Cap el segle 3 (A.D)va néixer a Asia menor amb el nom de Jorge, en l´època de l´emperador romà Diocleciano, amb propagà el cristianisme, va ser capturat i torturat fins a la seva decapitació.

Llavors va començar la llegenda: la lluita de San Jordi matant el drac en defensa de la princesa.

Durant la renaixença és quan s´adopta com a patró de Catalunya, està representat amb molts edificis amb escultures, pintures, metalls i molts vidralls. També és patró d´altres ciutats com Venecia, Milán i Anglaterra.

Representa la luita de bé (Sant Jordi) guanyant el mal (drac), en defensa de la fe cristiana ( la princesa)

DIADA DE SANT JORDI: És viu de manera especial, si fa bon dia al carrer, amb parades de llibres i flors per tot arreu i moltíssima gent passejant amb roses a la ma, compranles per regalar als familiars i amics i companys.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s